Språkträning

För att smälta in i den norrländska kulturen

Skämmigt 2


 tränar jag att morra på inandning. Det är inte lätt. Matte tycker att jag låter som en jamande katt. Skämmigt, va?


Rumän, naturaliserad norrlänning

Tina får så mycket go'saker, tonfisk, fiskbullar, geggigt ris, keso, så när det är matdags får jag också en del av kakan. Jag äääälskar mat, mycket mat o god mat o mat i rättan tid. Rättan tid är det nästan alltid för mig. Matte säger att jag måste ha skånskt blod i mina ådror.

Där har hon fullständigt fel! Jag är rumän, naturaliserad norrlänning, hel och hållen. Jag äter ju surströmming!

Härligt ensam, otäckt bortstött

Idag fick jag ha matte för mig själv hela förmiddan, gu' så skönt. Men senare på kvällen tog Tina platsen närmast matte i sängen! Inte ens om jag gjort mig platt som en pannkaka hade jag kunnat tränga mig emellan! Riktigt otäckt.

Jag, en kamphund

För att jag kämpat mig genom en förlamning som drabbade mig förra julen. Jag kunde bara röra lite på huvudet och svansen. Jag kunde inte ens gå ut för att kissa, bara låg där som en hösäck. Husse fick bära ut mig, när jag skulle till, men ibland blev jag ju kissnödig på natten ... o svinkallt var det ute. Kissa i sängen = ÅNGEST och mycket, mycket blött.

En djurdoktor här i stan gav mig inte mycket hopp men husse o matte gav sig inte utan vi for till ett djursjukhus i Öjebyn. Där gjorde jag bort mig ordentligt, sket på golvet i undersökningsrummet det första jag gjorde. Vet ni vad han sa, den doktorn? Joo, håll Västerbotten rent o skit i Norrbotten! Han var jättesnäll med mig. Sen fick jag en spruta så jag alldeles domnade bort  o vet nästan ingenting förrän vi var hemma igen.

Matte sjukgymnastiserade med mig varje morgon och en vacker dag kunde jag gå själv, fast vingligt o ostadigt. Det tog några veckor men jag kämpade på, några steg i taget, föll omkull och tog några steg igen. Skönt att få kissa själv till slut, det är så genant att behöva kissa på sig. Nu är jag alldeles bra, precis som Öjebydoktorn sa. Alla kan se att jag har blivit en riktig muskelknutte också, o muskler behöver jag för att hålla alla kotor på plats. Hoppar o skuttar gör jag som, jaa jag vet inte vad. Jag tror faktiskt att jag har läggning för agility, undrar om matte har förstått det?

Jag får inte bli kall om ryggen, jag får inte ha halsband och jag ska äta glukosaminpreparat,  men vad gör det? Det gör ju tant Tina också.

Kamphunden


Dags att visa upp sig

Innan jag kom hit i oktober förra året var jag väldigt slank, för att inte säga mager.

Mitt tidigare livSen dess har jag lagt på mig några kilon. Mycke' mycke' mer att tycka om, säger matte. Husse o jag håller med.

Här poserar jag med Tina

Jag o Tina


Nu vilar jag

324581-4

Observera att nu har jag lagt beslag på bädden och får bre' ut mig i ensamt majestät.

Snart fyller jag år!! I morgon börjar skriva på önskelistan. Jag lämnar in den på Hundshopen så blir det lättare för er när ni ska köpa presenter.

Kvällsandakt

Skönt att vara hemma igen o krulla ihop sig efter att ha plaskat omkring i regnpölarna.

Upptäckte på kvällspromenaden att Sasha hade samma klädsamma outfit som Tina o jag. Mörk brunröd oljerocksmodell. Mycket klädsam, som sagt.

Matte säger att jag snarkar. Gör jag INTE, jag andas bara lite tungt. Om jag mot förmodan skulle snarka till, så är det bara för att förstärka manligheten.


Kontaktövningar ...

... ska vi träna idag. Se varandra i ögonen och så ska jag ta godis ur munnen på matte. Då får hon allt locka med nåt riktigt gott för det är jättesvårt för mig. Eller en riktigt STOR go'bit.

Det bästa med kursen var allt godis som jag fick. Så mycket har jag aldrig nånsin fått, inte ens hos stormatte. Det värsta var att jag fick rännskita som räckte hela söndan.  

Inomhusträning idag, alltså. Regnet står som spön i backen. Jag haaatar regn.

MATTE-kurs

Första kursdagen avklarad. Vilken pärs. I regn, blåst, kyla skulle jag lära mig sitta (kan jag redan), ligga (kan jag redan) plus en massa andra saker, kontaktövningar hette det. Jag VÄGRADE ligga på den där blöta, kalla marken.

En massa andra fyrbeningar var där också, men vi fick inte prata med varann.

Nu orkar jag knappt lyfta ögonlocket.

Våran fröken sa att jag var lättlärd o duktig. Måste få skryta lite innan jag slocknar helt.

Matte hinner inte skriva mer för hon ska på kalas och jag vet vilken tid det tar innan hon har kamouflerat sig. Jag ska soooooova!


Hemsk dag

En stor mörk karl stod helt plötsligt i dörröppningen, klart jag måste varna! Fast han gick ner på knä och gjorde sig till så litade jag inte på honom. Han höll faktiskt på skrämma skiten ur mig, jag slirade över hela parketten för att snabbt som ögat ta betäckning under köksbordet. Riktigt genant var det, att han fick se mig sådär. Sen kom husse hem och så fick han sig en släng av sleven han också. Uschianemej,  men jag var ju tvungen att varna honom också.
 
Eeehk, det är bara fyra dagar kvar till det där hemska träningslägret börjar. Matte, varför gör du mig detta? Vi som har det så bra? Gånge denna kalk ifrån mig ...


Träningscamp

På lördag morgon kl 9 börjar det. Då ska vi på träningsläger matte o jag. Allmän lydnadskurs kallas det. Hela dagen. Ska träna att göra saker på kommando, komma hit o dit, o vända på fläcken, stanna o ligga ner, till råga på allt. Så kallt o blött som det lär vara på lördag.

Man är väl ingen robot heller. Man har väl en fri vilja. Tina har minsann berättat hur sånt går till. En massa andra hundar lär det väl vara där också. Jag som är lite blyg av mig också. 

Jag drar ...


Huu ... jag tror jag drar ...

Välkommen till min nya blogg!

Matte har lovat mig en egen blogg, äntligen kommer hon sig för. Så här ser jag ut. Ganska snygg, om jag får säga det själv.

Jag bor ihop med Tina, husse o matte. Precis som Tina är jag adopterad rumänsk glädjespridare, av rasen Salig Blandning. Shakened and Stirred, som vi språkkunniga också uttrycker det. "Skakad och rörd", ja nog var jag skakad allt. Tur att jag hade Tina som hjälpte mig i början, så rädd och skakad som jag var.

Snart ska jag ut på promenad med gänget. Matte säger att det har gjort mig väldigt gott, jag kan t o m vara riktigt kaxig numera.

image1

RSS 2.0