Sett o hört

Jag är helt utmattad! Jag såg nog att Sasha fick lägga sig i min människas knä, jag hade dom under bevakning hela tiden. Herr Julius han placerade sig så nära som det överhuvudtaget gick.

Sasha, Julle o människan somnade alla tre. Så icke jag. Åtminstone en av dom snarkade, jag säger inte vem, min mun är förseglad.

Värt att veta

Min matskål har kommit tillbaka. Tom. Den är alltid tom, utom en kort stund mitt på dagen o en stund på eftermiddan.

Det är fortfarande samma röra här hemma. En stor lång karl håller på med nånting utefter väggarna. Första gången han kom hit skällde jag ut honom. Sen insåg jag att det var ingen idé, för han brydde sig ändå inte.

Alla rykten om att jag skulle behöva färdtjänst vill jag med bestämdhet dementera. Jag går själv, jag halvspringer o när jag är riktigt på humör kan jag t o m göra små skutt.

Med rodnad på mina kinder måste jag tillstå att det hände en liten olycka inomhus igår. Så förargligt.

Spader, madame

Tror visst dom har fått nått på hjärnan. River ner från väggarna, bär ut möblerna, var ska detta sluta? Allt i en enda röra.


Köksrenovering

Tinas matskål står tillsammans med sopborsten. Var är MIIIN? Hur ska jag orka jobba om min MATSKÅL är BORTA?!

På G ...

Igår började jag arbeta lite smått igen. På lunchen gick jag en promenad,  yiipee, vilken upplevelse. Lite osäker kände jag mig i början så jag höll mig för säkerhets skull i bakgrunden. Men, men - benen bar så jag tänkte att nu drar jag iväg hemåt. Men si, då sa dom stopp o belägg, här ska vi gå varligt fram. Säg den glädje som varar beständigt ... man får vara tacksam så länge den varar.

På eftermiddan tog jag täten o bestämde att nu går vi hela vägen ända hem. Sagt o gjort.

Yes, håll i hatten - jag är på G!


Gottigotti

Jag har satt i mig ett STORT tuggben. Det gick i en grisblink. Människan sa att det kostade 30 kr o var avsett för Tina. Vaddå, vaddå? Om jag råkar vara lite snabb i vändningarna, kan väl inte jag hjälpa. Det är faktiskt fortfarande lite synd om mig, så om jag sätter i mig ett ben för 30 kr så är det bara på sin plats.

Minus 7 hg

Jag har magrat! (Jag gissar hon är avundsjuk, människan). Minus 7 hg sen veterinärbesöket o det oavsett var på golvet vågen är placerad. Som tur är har människan begripit att så här kan det inte fortsätta. Dagens måltider var generösare än på länge.

Jag är alldeles lagom i hull, perfekt i storlek o därtill jämn i humöret.

Igår natt behövde hon bara ta ut mig en gång. Sen kan jag inte förstå varför hon måste lägga sig precis där jag lagt mig, närmast kudden?


Slutdansat

är det för min del. Inte för att talang saknas men ryggen håller inte. Jag var väldigt bra på höga hopp, långa hopp, piruetter o tasspetsdans, jag var särskilt nöjd med piruetterna. Karriären tog slut i stort sett innan den ens börjat.

Farväl dansdrömmar, farväl till rollen som prinsen i Hundsjön. Jag blir ingen ny Nurejev, ingen ny Travolta. Min LördagsNattsFeber var av annat slag. Nånting högg till i min rygg o jag mådde inte så bra i natt. Hände väl nån liten olycka också igår.

Vid närmare eftertanke, drömmar fungerar bäst som drömmar. Hur skulle jag ha vågat ställa mig på en scen?

Jag är och förblir Calle Kamphund.

Bättre o bättre dag för dag

Konvalescensen tillbringar jag ömsom liggande i bädden, ömsom vinglande mellan rummen, ömsom i sängen med min människa. Hon säger att jag inte får hoppa upp i den, inte hoppa ner från den, hon envisas med att lyfta mig hela tiden.

Jag är ganska bra på svenska nu. De här fraserna förstår jag till punkt och pricka:

Nu ska vi gå promenad, VILL (används sällan) du gå på promenad?
Vem vill följa på promenad?
Spring hem
Nu ska vi äta
Ska vi lägga oss o läsa?
Ska vi gå ut o pinka? (Vilka vi?  Det är alltid bara jag som pinkar).
Sätt dig o skit
Där blir det bra
Duktig pojke (hund)

Av enstaka glosor behärskar jag dom här:
Sitt. Varsågod. Ligg. Stanna. Vänta. Sööök. Leeta. Klaar (när vi leker kurragömma). Dansa (lite grann). Kryyp (lite grann). Hit. Hiit. HIIIT.

Jag äter inte så mycket, på ordination av djurdoktormänniskan. Gissa om jag är hungrig. Skulle t o m kunna sätta i mig fågelmaten, om jag bara kom åt den.


Sjukdomsvinster

  • Allt ljus på mig
  • Uppassning
  • Bordsservering
  • Massage
  • Extra god mat, pytteportioner (à la francaise = två korslagda gröna bönor)
  • Bantningskur (eg onödigt, men låt gå då ...)
  • Eget spa utlovat
  • Ligga i sängen (nära, väldigt nära)
  • Får ha Bia-bädden för mig själv, så länge jag vill o behöver 


Ajajaj ...

... nu lever jag upp till beteckningen "kamphund" igen. Det gäller att hålla sin image vid liv.

Skämt åsido, det är min rygg som spökar. Igår fick jag så ont, så ont. Kunde inte lägga mig, kunde inte sätta mig, kunde bara trampa runt, runt. Jag fick fara till hunddoktorn o kunde inte sitta stilla i bilen för det gjorde ont överallt. Till slut kom jag på att stoppa huvudet i mattes armhåla o stödja det i hennes handflata, då kändes det lite bättre.

Jag blev klämd både här o där o när hon klämde mig över ryggen baktill då skrek jag. Det är faktiskt tillåtet när det gör så ont. Hunddoktormänniskan böjde min huvud åt alla håll o kanter o då skrek jag också. Hon sa att jag var styv i nacken. Inte styv i korken, märk väl. Sen fick jag en spruta, det kändes inte alls för det var så mycket annat som kändes. Nervös var jag ju också. Vet inte hur mycket hår jag släppte i nervositeten, men mycke' var det. Tur man har att ta av.

Nu har jag fått mediciner o förhållningsorder. Ska hålla mig i stillhet i 14 dagar, ska ha massage o mat o vatten från ett serveringsbord så jag slipper böja nacken. De' ni, serveringsbord! Ska jag nånstans blir jag buren, jag blir lyft, jag blir uppassad som vore jag en kung. Människorna ställer upp bra måste jag säga. 

Ska se till att få viss sekundär sjukdomsvinst. Man får inte vara dum ...

Nu måste jag vila, sova o drömma.


RSS 2.0