Smällarupproret - viktigt

Jag vill också vara med ....



Skitviktigt

Om jag vill behöver gå ut mitt i natten, då är det skitviktigt.  Ingen hund går ut frivilligt, i kolsvart mörker, i sibirisk kyla om det inte är av NÖDEN! Hur trögfattad får en människa vara egentligen?


Ögonspegling

Nåå? En blick kan säga mer än ord ... nu är det sagt.

I begrundan


Hemma igen

Har som jag tidigare meddelat varit bortrest. Har umgåtts med tant Iris som är bordercollie o yrhättan Vilda som är fox. Det tog lite tid men till slut så fattade hon att jag ägnar mig inte åt lek. Nåt har hon fattat i alla fall, för hon nosar mig inte i rumpan längre. Vid närmare eftertanke tror jag inte hon fattat nåt, för hon försökte faktiskt sätta på katten, som var nykastrerad.

Ungjäntan i huset var en otroligt fin och förstående människa, som gav mig en hel varm korv. Tänk om alla var såna, vilket liv!  Risken var väl att med tiden skulle det bli svårt att se skillnad på mig o korven. Bortsett från behåringen, då.

Nu när jag är hemma igen kan alla ta det lugnt, utom jag som har glädjefnatt.



Bortrest

Har rest bort ett tag. Kontakta Tina om det är nåt viktigt.


Vilket mörker!

Riktigt otäckt igår kväll när vi var ute o gick. Alldeles kolsvart så när som på lite månljus. Stötte på mycke' hemskheter efter vägen o underliga ljud.  Jag är säker på att det var spöken i farten.

Tina märkte som vanligt ingenting.


Serveringstips

Jag vill också ha mat två gånger om dagen. Annars spyyyr jag!

Ointressant ...

... men jag har också spytt upp eftermiddagsmaten. Alltihop. Nu är det långt, läängre, lääängst tills nästa gång vi får mat. Suck!

Snabbutryckning

Den här farten har jag som regel när jag spårar upp Tina. Fick göra en snabbutryckning i morse.


Full fart

Upplysningsvis togs den här bilden förra vintern, sen jag återhämtat mig från förlamningen. Tji fick han som gav mig fyra dagar för tillfrisknande, sen - ja ni förstår väl själva?  

Pilutta er!


Nattsuddat förtroende

Här i huset är det jag som har nattvakten. Först tittar jag till Tina som snusar o snarkar, vilka läbbiga typer som helst skulle kunna ta sig in här o hon skulle inte ens höja på ögonbrynet. Möjligen nedlät hon sig till att vifta på svansen. Vilket ansvar!

Ja, sen fortsätter jag ut i köket, nähä inga matrester nånstans, lyssnar vid ytterdörren, inget skumt på gång, spanar av vardagsrummet o sen smyyyger jag förbi källartrappan. Sen väcker jag matte o säger att allt är OK. Känner på mig att jag är mest nöjd själv, konstigt.

Undra på att jag behöver en sovmorgon då o då!


Skämmigt

Igår kväll skällde jag ut soptunnan! Till råga på allt var det vår egen.  Tur att det var mörkt, hoppas ingen såg.

Skämmigt 1

Men jädrans, går den till anfall är jag beredd.


Mitt o ditt

Så fort jag tuggat upp mina tuggben så att dom är riktigt geggigt smetiga, vem kommer o norpar dom? Tina naturligtvis! Mitt framför nosen på mig!! Skick o fason är det inte, men jag har ju förklaringen. Hon har alldeles för dåliga tänder nertill,  längst fram. Man får ha överseende med den gamla o vara tacksam att man själv ha såna supergaddar.


Lugn o samlad


Idag har jag varit väldigt cool. Har inte skällt ut en enda människa. Inte jagat nån heller. Mötte flera cyklister, människor med gåpinnar o några stycken som tog sig fram genom att sparka med benen samtidigt som dom höll i sig i nåt slags handtag. Å så var det nån slags sits på det där transportmedlet. Helmysko. Kom mig bara för med att glo.


Kvällsaktivitet

Dags för kvällspinket, har inte tid att blogga.


Lugn o ro

Allt som det ska vara igen, husfolket har återvänt, lite bleka om nosen. Jag har varit så orolig. men nu kan jag slappna av. Tycker inte om att de far bort utan mig.



Lugn o ro 


Yttre skönhet, inre trygghet

Som sagt, och ingenting misspryder en skönhet. Att den värmer gör inte saken sämre. Däremot kunde fotografen tänka på skärpan. Sasha har en likadan. Ja, Tina också förresten, hon har två, den andra är en skinnpaj med nitar. Är man inte tuff av naturen, så kanske det hjälper? Vad vet jag, på mig skulle det inte fungera. Säkerhet kommer inifrån, jag jobbar på det.

Håll med om att jag kan konsten att bära upp en scooteroverall!


Scooteroverallen

Jag också ...

Även om Tina av någon outgrundlig anledning inte säger nåt om det, måste jag  få säga att också jag är en hårt arbetande hund. Det är jag som sköter den professionella delen av vakthållningen. Jag har också hand om alarmet, dvs jag skäller som, jaa som bara den, om det kommer nån obekanting. Tillsammans är vi helt enkelt oslagbara!

Som bisyssla har jag att spåra upp Tina, men det är ju mera en fritidssysselsättning. Som ni ser på min kroppshållning så är jag både uppmärksam och alert. Helt nödvändigt, som sagt med Tina i sällskap. Samtidigt måste jag säga att det är ett sätt att hålla mig i trim. Vem vet, jag kanske har en framtid som sakletare, stigfinnare o livräddare ...


Pararbete


Efter en dags hårt arbete är det skönt att få ta igen sig!

Efter jobbet

RSS 2.0