Blodsugare

Jag har drabbats av en blodsugande varelse. Först var det väldigt trevligt för människorna klämde o tryckte o fingrade på mig  hur länge som helst. Sen kom dom med nåt vasst o petade o drog ut nåt som dom sa var ur-äckligt o som man kunde bli sjuk av. Jag tror inte dom fick ut alltihopa så nu återstår att se hur det går för mig.

Ack ja. Jag tycker dom ska skaffa sig ordentliga redskap, om det nu skulle hända fler gånger.Läst

Min människa gillar att läsa. När vi varit ute o promenerat lägger vi oss på sängen o läser. Det här var bra läsning:

Om djur
Skäms inte över att du tycker om djur. Inte heller om du känner att en hund står dig närmare än de flesta andra människor i din omgivning. Människor som förebrår dig detta är falska profeter, taktlösa och elaka tölpar. Bry dig inte om dem ifall de anklagar dig med orden: "Det är människorna som kommer till korta när han slösar sina känslor på en hund! Han är självisk och okänslig!" Älska din hund med gott samvete, denna din stjärnögda, outtröttliga vän som för sin vänskap inte ber dig om annat än något litet ben och att bli klappad ibland. Tro inte att du älskar djur på grund av ömhet eller egoism. Djur är våra bröder, de skapades i samma verkstad som människan; de är intelligenta varelser också, och deras förstånd är ibland mer invecklat och subtilt än de flesta människors. Låt dem gärna kalla din kärlek till djur för svaghet, låt dem också skratta - men gå likväl på dina promenader med din hund. Du är i gott sällskap; och Gud vet detta.

Han som skrev var ungrare och hette Sándor Márai. Mycket klok person måste han ha varit. Men det där med "något litet ben" - kan han verkligen ha menat det?

RSS 2.0