Vilodagen ...

... har jag helgat hela dagen.


Min profil


Rymmare, jag?

Bara för att jag har livslust? Bara för att få se sig omkring på egen hand, utan att ha de där två i bakhasorna? Bara för att slippa det där förkättrade kopplet, om så bara för en kvart? Bara för att få känna draget under galoscherna?

"Det samlas inte damm på den som är ute i blåsväder" . (Magnus von Platen)


Shit, shit, shit

Shit också, idag small det när jag var ute på lunchpromenix. Hann precis bara göra ifrån mig det stora, så smällde det. Inte bara en gång, utan två, tre. Kan inte hjälpa det men jag blir sjukt rädd, måste bara HEM! FORT! NU!

Hjärnskrynklad


Aaah,  vilken fin och förstående människa jag träffat idag. Vi förstod varandra omedelbart, utan ord.  Jag har hennes ordlösa ord på att jag inte bara är en skönhet, jag är intelligent också. Som om JAG någonsin tvekat. Till min läggning är jag vårdande, omhändertagande o går bra ihop med problemhundar. Ja, jag har ju Calle, som ni vet.

Jag är mycket stolt över min svans, jag bär den högt o vispar gärna runt med den så att mina ljuvligt kvinnliga dofter får sprida sig.

Måste tillstå att just idag  var de inte så kvinnliga (men läckra) för jag "råkade" , precis innan vi skulle ge oss iväg, hitta en fläck med gammalt surströmmingsspad ute i parken. (Jo, det är sant!) Jag var bara tvungen att gnugga i mig, rejält. Jisses, vilket gorm det blev!  Som om det var nåt att hetsa upp sig över ... den naturligaste sak i världen. Aldrig blir man klok på människorna.

Allt det vi pratade om vill eller ska jag inte berätta om.  En hel del känsliga saker behåller jag för mig själv. Men jag har i alla fall sagt att en rumänsk glädjespridare till gärna får flytta in här.

Blev utsatt för den uslaste av nesor när jag kom hem, badad över hela kroppen med SCHAMPO!!!


Den snö som föll i fjol

Idag föll första snön. Snöar det tillräckligt mycket kan man bli så här insnöad.  Missförstå mig rätt, alla mina läsare och alla andra som känner mig vet att jag har ett klart och vaket intellekt.Insnöad
Snökanon

Jag plöjer mig fram i snön, tror ni nåt annat så tror ni FEL!


Nya tider, nya vanor

Numera går jag på grötris, alternativt snabbmakaroner, köttfärs (rå eller lättkokt), ekologisk rapsolja, Doggevit o Dr Zimmermans vitaminer, alltsammans strösslat med rårivna morötter. Riktigt läckert. Givetvis är det inte tal om nån bordsservering, sånt tillhandahåller inte det här plejset. Jag posar bara för att visa HUR DET SKULLE KUNNA VARA.

BordsplaceringNu går jag också varje morgon med husse till jobbet, i sällskap med Calle. Jisses, vad han stretar emot. Lite styv i korken har han allt blivit efter den där kursen. För min del anser jag det vara under min värdighet att utsätta mig för sån påverkan.

Om matte masat sig upp i tid kommer hon och hämtar oss vid lunch.

Min kompis Lordi har opererat knät. Jag har blivit ombedd att kissa på hans gräsmatta. Det gör jag så gärna, han har lite svårt att gå, gör väl ont kan jag tänka o så har han bandage o grejer.


Riskfritt?

Jag ska tydligen tas till en sån där hundhjärnskrynklare. En som ska rota omkring i min själs innersta vrår och fråga "hur upplever du din situation just nu?", "det jag hör att du säger, är ...", "hur är/var relationen med din mamma?" Verkar jag obalanserad, nervös, stressad, ojämn i humöret, har jag svårt med kamrater ("relationer")? Nä. Sover jag dåligt, har jag mardrömmar? Nä. Ska då detta vara nödvändigt?

Julius, du min vän och förtrogne, du som varit utsatt för en hel del kurser o annat spök, är det riskfritt? Det verkar ju inte ha lämnat några allvarligare spår hos dig.

Kvällsnöje

 Ikväll softar jag med husse i stället för att flänga omkring på den lappländska tundran.  

Soffpotatis

See you later, boy and girls. Vink, vink, hej då!


Nervsammanbrott

Baah, det är inget GO i de där människorna. Här har jag i stort sett återuppstått från de döda, full av liv o energi och vill sträcka ut så långt det bara går.  Precis när jag hade fått fart på blodomloppet säger dom att vi ska vända tillbaka till bilarna. Vi var inte ens halvvägs!  Man kan bryta ihop för mindre. Kopplad var jag också. HELA TIDEN. Men jädrar anåda, gissa om matte fick springa! Haha. Att hon aldrig lär sig.

Pinsammast av allt var att jag glömt avbeställa färdtjänsten.

Pyyh

Tänk att få dra iväg, känna vind i pälshåret, dofter i nosvindlingarna. En dröm att drömma ...

Hälsan tiger still

Just det ...


Friskhetstecken

Jag är glad som en lärka, pigg som en mört för nu är jag frisk! Så frisk att jag bara var tvungen följa husse till travbanan i kväll, nosa in lite härliga stalldofter, hästmockor, kattpink, helt underbart.  I morgon återinträder jag i arbetslivet.  Matte ska bort o tar Calle med sig, så det passar alldeles utmärkt att följa husse på jobbet och göra en insats för bruttonationalprodukten.

Med den utmärkta rehabiliteringsplan som husse o matte gjorde upp åt mig var det aldrig nån risk att jag skulle hamna i utanförskap o bidragsberoende, inte! Hör du det statsministern, socialministern o arbetsmarknadsministern.

Du får förlåta mig, arbetsmarknadsministern, men när Calle var sjuk o låg nedbäddad i sängen på tidningar så pinkade han på dig. Också ett friskhetstecken ...?

Frisk


Tidsfördriv

Som konvalescent har man inte så mycket att ta sig för annat än att sova, äta, sköta magen o blåsan, lufta sig lite o se på TV.

Jag hade tänkt mig en stillsam hemmakväll framför TVn med Cesar Millan, men det var ett väldans pipande o skällande med nervösa o aggressiva hundar. Nästan så att det smittade av sig på mig. Jag som är lugnet själv!  Det är annars bara smällare o raketer som kan rubba min själsliga balans.

Gäääsp, så otroligt trött jag är. Orkar knappt ta mig till sängen ...

Trött

RSS 2.0