Storasyster

Jag är inte bara självutnämnd Top Model, Lyckseles Leading Lady o Florence Nightingale i en o samma uppenbarelse. Som grädde på moset är jag storasyster också med allt vad det innebär. Till Calle, alltså. Jag har hört att storasystrar är lämpliga som ledare. En storasyster är ansvarstagande, mån om att vara till lags o flitig. En storasyster klarar sig själv. Allt stämmer på pricken på mig, utom det där med fliten. Det var väl nån gen som halkade ur läge.

Nån som hört talas om vår kronprinsessa?


Hembesök

Dom har varit här!! Julle o Sasha o vi fick smågodis o Julle satte sig närmast min människa, jag höll honom under strikt bevakning o sen uppvaktade vi husse när han lagade mat, men han brydde sig inte ett skvatt o sen visade jag Julle var jag brukar sova o sen somnade Julle under köksbordet o Sasha i knät på människan o Calle var väl nånstans där i närheten.

Jag sökte upp en vrå där jag fick vara för mig själv ett tag.

I morgon kommer dom hit igen. Vi hinner väl mötas i dörren, jag ska ju iväg på jobbet. See you, Julle! Håll ett öga på människan åt mig.

Frikopplad

En ynka liten stund fick jag vara lös idag. Alltså, jag låssades bara vara trött o tog det väldigt, väldigt lugnt. Gick sist av alla o släpade benen efter mig. Då tror min människa att jag slagit in på lugna gatan o jag slipper kopplet. För att invagga henne i ännu större säkerhet visade jag att jag kunde komma på inkallning också.

Med frikopplingen inlagd satte jag upp farten o hann leka lite med den där lilla gulliga saken som hänger ihop med Julle. Vi skulle kunna ha riktigt roligt, säkert! Jahapp, sen åkte jag fast igen. Säg den glädje som varar beständigt.

Sasha o jag är f d storstadsbor båda två. Samma storstad dessutom. Vi har en hel del gemensamma erfarenheter att ventilera, bara vi får tillfälle.


De luxe

Den här har människan åstadkommit alldeles själv, till mig o Calle. Egentligen var den till Calle men efter att ha provat den så har jag bestämt att den är till mig också.


Dynan

Den tjock, mjuk o skön o vi får plats båda två, särskilt jag. Den är i äkta konstgjort skinn  o matchar mina färger väldigt bra. Tyvärr hade jag inte möjlighet att posa i den eftersom jag jobbar, men ni kan ju föreställa er.

När vi går o lägger oss får vi en tjock frottéhandduk också så att vi har nått att bädda med.


Drömmar o visioner

Spanar jag in i framtiden ...

På spaning


ser jag mig själv ligga i gröngräset i sommarstugan, låter tankarna fara som de vill, slumrar, drömmer, om dofter, om mjuka händer, om köttbullar, om att springa fritt. Åååh, sommar, sol, värme, frihet, mina människor.


Sommardröm

Dom har förresten hittat på att man ska sitta fint innan maten serveras. "Varsågod o sitt" säger dom. Klart jag sätter mig, fast ibland luras jag, gör bara en liten nigning. Haha!


Dunder o brak

Underliga tider vi lever i. Än snöar det, än regnar det. Det dundrade i hela huset, när snön rasade från taket. Jag trodde det var en jättesmällare o blev tvungen tvärvända i dörren. Gillar inte det där smällandet, blir nästan spysjuk psyksjuk.

I mångt o mycket har jag blivit bättre med åren, men vad smällandet anbelangar, blir det bara värre. Å värre.

Människan har redan gjort tre polisanmälningar om förbjudet smällande. Om det bara hjälpte ... Mina promenader är inskränkta till ett minimum, dels för smällarna, dels för att jag har Calle att ta hand om. Tur i oturen att jag ogillar regn. Ja, med åren har jag förvärvat en del levnadsvisdom också förstås o vet att foga mig efter omständigheterna.

Igår, idag, i morgon

Här hoppar inga halta löss, här springer jag över Lycksträskets frusna vatten.

Lycksträsket

Igår fick jag äntligen min efterlängtade långpromenad. Jag har av förklarliga skäl fått stå tillbaka en del den senaste tiden. Först gick jag en promenad efter sommarstugevägen, sen gick jag en låång promenad isvägen över älven. Åååh vilka dofter, åååh vilken svalkande kyla, åååh blå himmel, sol, vind i pälsen, åååh att få sträcka ut o bara springa!

Idag har vi haft besök av Julle o Sasha o deras människa. Julle o Sasha ska bo hos mig när människan deras far iväg för att  skvalpa i salta vågor o se på märkvärdigheter.  JAG ska ligga närmast husse när vi ser på TV. Julle o Sasha o Calle får samsas om resten.

I morgon vaknar jag till en ny dag med nya dofter o nya intryck o följer husse till jobbet.


Hänt o ohänt

1) Igår kväll, precis när jag var på väg in i min sötaste sömn, smällde det nånstans här i stan. 4 gånger! Jag fick nästan en hjärtattack.

2) Inga ordentliga promenader, det är bara till o från jobbet hela dagarna.

3) Det är väldigt mycke' Calle nu.

Självömkan? O nej, det är bara en beskrivning av hur jag har det just nu.


Sjukt

Calle är sjuk, han ligger för ankar sen några dagar. Jag måste passa honom hela tiden.
I förrgår blev matte förkyld, hon snorar o snörvlar, är rödögd o rödnäst. Hon får klara sig  själv, jag har fullt upp med Calle.
Husse blev förkyld idag.
Jag är frisk.

Som Florence Nightingale behöver man inte sakna sysselsättning i den här familjen. Jag undrar bara: hur skulle dom klara sig utan mig? 

På grund av de senaste dagarnas händelser måste jag avstå från Calles erbjudande om att bli min bodyguard. Vilja har han, skälla kan han, vakta kan han, men det brister i fysiken.  Calle får bli President i min fan club i stället.


Utslagna festprissar

Låt mig presentera delar av mitt nyårssällskap:

Här har vi Dame Iris, Ramneå gårds leading lady i vila på kökssoffan.

Dame Iris vilar


Bombnedslaget o tornadon Vilda på väg att krypa ur bild.

Vilda kryper ur bild


Calle, min ständige följeslagare, på sin vakt.

Calle spanar

Så har jag det!

Med det sällskapet får man roa sig själv. Så jag lärde mig gå i trappor. Både uppför o nedför. Allt för att slippa bli buren, det är faktiskt ett ovärdigt sätt att förflytta sig på.

Fridens liljor ...

 ... har lägrat sig över oss alla, små som stora, rädda som orädda. Tant Iris ligger o snarkar på kökssoffan, bombnedslaget Vilda tar tog igen sig i hallen o Calle o har lyckas lägga beslag på bästa fällen där  han ligger på span.  Vi har lufsat i snön, fått i oss lite mat o det nya året har börjat riktigt bra.

Jag hörde knappt en enda smäll för här var det livat, här var det glatt, här var det nåt i mormors hatt o människorna tycktes ha trevligt. Mycke' mat åt dom, men tror nån att jag bad att få? Nänä. Jag vet att uppföra mig när jag är borta. Först fram på småtimmarna var jag i säng.

Tant Iris försökte leka med mig igår, när vi var på kvällspromenad. Jag sa ifrån direkt. Är man prinsessa av Rumänien, Lyckseles leading lady tillika Top Model 2008 då leker man inte hur som helst o när som helst.

Det finns hur mycket intressanta dofter som helst här på gården. Massor att undersöka fortfarande. Ska bara vila mig en stund till, sen ska jag återuppta sniffandet. Mycke' är det ...


RSS 2.0