Då o nu, före o efter

Tina i Cernavoda

Mitt tidigare liv i Cernavoda. Man anar redan en skönhet ...

Sedan

Jag är så gla', trallala ...

HEJA KOMMUNEN!

Äntligen, äntligen har ni fattat att det är ingen idé att besluta om för hundar viktiga saker om ingen människa får veta om det.

Drygt tre månader efter att ni bestämde att det är förbjudet att smälla smällare o fyra fyrverkerier utom nyårsafton, påskafton, valborgsmässoafton o midsommarafton har ni talat om det för människorna.

Jag funderar skarpt på att skriva ett särskilt tackbrev. Det räcker väl om jag skriver TACK KOMMUNEN, hälsningar Tina.

PS: Midsommarafton åkte väl med av bara farten, jag har då aldrig hört att det smällt då.Upproret
 


Lovat är lovat

Jag har fått löfte om en frikopplad promenad på isen. Japp. Se till att hålla det!

Kopplad, trött

Friheten har tagit slut, nu har jag människan släpandes i koppel bredvid mig igen.

Vad annat av intresse? Möjligen att jag är ganska trött nuförtiden. Jag vill sova länge på morgnarna o gå tidigt i säng. I min säng. Vill inte ha nån människa eller fyrfoting snarkandes bredvid mig. Lugn o ro, är allt jag begär. Plus en halv köttbulle till frukost, en lätt lunch o en ännu lättare middag.

Inga kvällspromenader, tack!

Lyckan kommer, lyckan går ... ?

Tack vare våra inneboende Julle o Sasha har lyckan lett mot mig i en massa dagar, kan knappt räkna hur många.  Människan kan nämligen inte ha mer än en jycke kopplad. Gissa vem! Det var inte Sasha, det var inte jag o de var inte Calle. Alltså - återstår?  

Då har jag fått vara LÖÖÖS, så länge jag haft lust. Trallala, trallala, va' jag ä' gla'. Jag har skött mig såå fint, inte rymt iväg en endaste gång, jo kanske en gång. Det var det där ödehuset, som jag var tvungen kolla in lite närmare. Jisses, vad hon hetsade upp sig, det var ju faktiskt bara en  tre-minutare. Sen satt jag där på trappan, hur fin o go' o gla' som helst. Ett litet äventyr då o då livar upp, det är då säkert.

Hoppas det håller i sig, för nu har dom flyttat hem till sina människor igen. Fasligt så tomt det blev här. Riktigt ödsligt.

På tal om vädret

Strålande sol, gnistrande snö. Människan fryser. Jag är frikopplad. Lyckan ler  ...

image56


RSS 2.0