Hälsosamt o stärkande



är det att vara i fjällen, där jag var för en månad sen.


På dessa skuldror ...

I förrgår tog jag färdtjänst till jobbet. Idag stannar jag hemma. Sängvärmen drar. Det här vädret gör mig bara deprimerad o så får jag ont i lederna. Om inte människan haft så mycket att stå hade jag åtminstone kunnat muntra upp mig med Julle.

Ack, ja. Mycket ska en gammal hund orka bära på sina späda skuldror.

Hårtork, nej tack!

Regnet står som spön i backen så jag  blir både blöt o smutsig o åker in i duschen, när jag kommer hem. Idag försökte människan torka mig med hårtorken. Men se, det blev inget av med det. Jag for som en oljad blixt upp i sängen o självtorkade på överkastet. Mycket bättre, faktiskt och framför allt behagligare för mig. Vilket är huvudsaken.


På resande tass

Har varit bortrest ett tag, dragit in frisk fjälluft i noskanalerna. Skapligt logi, fast trångt. Jag behöver space som ni vet. Tack o lov fanns det desto mer av den varan utomhus.

Maten var riktigt riktigt bra. Vad sägs om renytterfilé - eller var det inner? Inte ens  min kräsna gom kunde avgöra. Tjäderbröst, mummmmms. Tänk om jag fått chansen att lägga ned tjädern själv! Jag jagade i alla fall två harar på flykten. 

Här hemma är det en ekorre som håller på att reta gallfeber på mig. Jag sitter  fast så jag kan bara jaga honom en liten bit. Fegskiten far som en oljad blixt upp i granen, sitter där o klapprar med gaddarna. Klappra på du din attans, jämansch retsticka o tacka din lyckliga stjärna att jag har självbehärskning o tålamod.

Jag sover - vilar - mycket utomhus numera. Solen värmer så skönt på ryggen, magen o överallt där jag låter den komma åt.

RSS 2.0