Long time, no see

Tänk om jag hade sluppit det där eländes kopplet! Tänk, vad vi skulle ha sprungit! Vad gör väl en stukad tumme, vad gör väl ett haltande ben när man ses efter nästan ett halvårs indragna gemensamma promenader. Platt intet! För övrigt var du dig lik, nosen i rumpan trots att den för dagen inte var helt till sin fördel. Hade väl fått i mig nåt konstigt.

Jag har sagt till min människa att du ska få kalendern där jag posar som kalenderflicka. Så kan du titta på mig varenda dag.

Om nån frågar säger jag att vi är bara vänner. Överens?


Hatobjekt

Bäst jag ligger där i vilar ut, så smäller det. Det var långt borta, på andra sidan stan, men min hörsel är knivskarp. Jag blev så rädd, fick hjärtklappning, andnöd - vet inte vad jag ska ta mig till. Provade att krypa in i min koja, klädkammaren, toaletten men jag hörde ju ändå hur det smällde. Det är så HEMSKT.

Matte satte fetvadd i öronen på mig o jag fick lyssna på TV:n o musikspelaren samtidigt o ligga i soffan mellan husse o matte o bli kliad både här o där o då kändes det mycket bättre.

Smällarhat

Jag haaatar smällare men gillar att softa i soffan med min husse.

Tur ändå att vi tog kvällspromenaden tidigt ... annars vet ingen hur detta slutat. Calle, som är rädd för nästan allting, han brydde sig inte ett skvatt. Konstigt.


Dan

Först ska man sitta fint i soffan ...




.... sen får man vänta på maten




... innan man äntligen får sitt paket! Prinskorv o köttbulle. En av varje sort. Nån mer än jag som tycker det var lite ...?

Julklapp

Dan före dan

Jag vet inte hur andra hundar gör, om dom firar jul eller så, men jag gör det. Däremot dansar jag inte kring granen o larvar mig. Det är under min värdighet.

Jag o Calle ska vara hos storhusse o stormatte med våra människor. Kan tänka mig att det blir en hel del smaskigt att sätta tänderna i.

Snäll har jag varit hela tiden, men menlös? Alls icke!


Dan före dan före dan

I eftermiddag vägrade jag gå ut, för jag har hörde att det smällde o man kan aldrig veta när det händer igen. Så jag tar det säkra för det osäkra o stannar inomhus. Människan min, har gjort allt hon kunnat för att få slut på det här, men slutet har inte börjat än. Hon ser nästan mordisk ut ... stackars den hon kommer på med det pyrotekniska efter nyårsafton. Den personen lever farligt. Då tror jag hon smäller till, eller av eller nåt, jag vet inte. Hon kan vara som en riktig ettermyra, den lilla människan. 

Snart är det julafton. Jag vill ha PAKET! Som luktar korv!

Idag har jag blivit borstad o kammad. Snyggast i stan! Rena bombnedslaget.


INGENTIIING!

Det händer absolut INGENTIIING, frånsett att det regnar så att det är snorhalt. Den enda händelse av vikt, som jag kan komma på,  var att jag halkade på eftermiddagspromenaden.

Nu kom jag på en sak som hänt. Människan har tagit in fågelmatarna, så nu är ekorren puts väck. Hoppas hon sätter ut dom igen, så kanske ekorren är puts back.

Äääh!

Känner mig nästan som musen som stod framför råttfällan o skakade på skallen. "Ingen ost, ingen ost." Sen small fällan ihop.

Ingen ekorre, ingen ekorre!

Akrobatik utanför mitt fönster

Den här bor nånstans i närheten o äter frukost, lunch o middag utanför mitt fönster. Ett riktigt matvrak.


Utanför mitt fönster

Jag brukar jaga såna när jag är ute i skogen. De är riktiga fegisar, springer bara upp i träden o tjattrar. Där får jag sitta med skägget i brevlådan, som man säger. Det är bara att gå sin väg o försöka se oberörd ut.  Jag - jaga ekorrar?  Aldrig i livet! Nedlåter mig inte till såna småsaker.

Tror att jag är frisk nu. Skulle vara kul om ekorren var där, när jag kommer hem från jobbet.


Järnlady? Kanin?

Jag har hosta, spyr, det kliar på magen, på tassarna o i öronen. Natten lång har jag vankat av o an, försökt sova lite men hade så ont (i magen, tror jag) att jag till o med måste jämra mig. Jag som i vanliga fall är den tåligaste av de tåliga.

Idag är jag inte nån järnlady heller. Eller så är det precis det jag är, för jag är i alla fall på benen o på jobbet. Nu ska dom försöka få i mig sparris. Tror dom att man är nån jäkla kanin?


Inte en natt till

Min eländes natt har jag delat med Calle o mina människor. Det är en för alla, alla för en. Dom ser rätt urlakade ut idag. Ja, inte Calle förstås - han är samma virrpanna som vanligt.

Gånge denna åkomma ifrån mig.  Med eller utan djurdoktor, sparris o allt annat kolijox dom kan hitta på.

Storstadsgirl

Det var väl det jag trodde - jag är en storstadsgirl. Född i Bukarest, omhändertagen haltande o sjuk i stans utkanter. Kanske såg det ut så här ... jag vet inte så noga. Däremot vet jag att det var några människor som kastade sten på mig.






När jag togs till hägnet i Cernavoda såg jag ut så här. De snälla människorna där gav mig mat o skötte om mig så att jag med tiden fick lyckliggöra några människor i stan där jag nu bor. En stad som omväxlande kallas "Lapp-Stockholm" och "Rynkeby". Det sista har nåt med ålder att göra.





Men nu! Gissa vem som är november månadsflicka i Save the Dogs kalender 2008. Jo, ingen mindre än den här madamen.
Novembergirl 


Vårt Manhattan i månljus.




Här brukar vi promenera ibland, ja inte på vattnet förstås. Jag är väl ingen Jesus heller! Jag håller mig längs strandkanten.





Stan by night. Då sover jag. På den här bron hade Calle sin nära-döden-upplevelse.






På vintern är det för övrigt mörkt nästan jämt. Som tur är har vi snö, då blir det ljusare.


Söndags-trååk

Klippt klor. Rett ut tovor. Kammat pälsen. Ingenting särskilt. Söndagar är tråkiga.

Fredagar är mysiga, för då får jag märgben.

Söndags-trååk

Har tränat husse på Ligg och Ligg Kvar. Två övningar han behärskar riktigt bra.

RSS 2.0